1. What is Cryolipolysis?

Ans: Cryolipolysis is the latest and revolutionary system for fat reduction which provides immediate and long lasting effect. It is completely non-invasive treatment which is used to destroy excess fat cells. The procedure is also known as fat freezing which relies on controlled cooling to a temperature of +5 to −5 °C for the localized fat removal of fat deposits in order to revamp body contours. It is a non-surgical alternative to traditional Liposuction.

2. How many treatment procedures can I have?

Ans: Many people thought that only one Cryolipolysis session is needed. Depending on your personal requirements and budget, we may recommend combining the Cryolipolysis with Ultrasonic Cavitation and Radio Frequency therapy. Everyone is individual so it is better to recommend the best personal treatment for you after a brief consultation about what is required and what is not.

3. How soon can I see the results from Cryolipolysis?

Ans: You may see results after 2-4 weeks after getting few sessions, but it will take 8-12 weeks to complete the whole procedure. We recommend that you should come back at 6th week for an interim follow up and then again at 12th week for a final measure and photo if appropriate. These services are completely free.

4. Can I have more than one area treated if I pay?

Ans: Absolutely yes, two areas can be treated in a single session, however they must not be in adjoining areas and on opposite sides to ensure the lymph glands are not individually overwhelmed.

5. How often can I have further Cryolipolysis treatments?

Ans: You may have a further treatment in a minimum gap of 2 to 3 months, however you will be recommended to wait for at-least 3 months to make sure you see the complete results of your 1st treatment session. Again you can continue having Cryolipolysis in different area(s) after two weeks.

6. Is the fat reduction permanent?

Ans: Yes, the fat cells are destroyed permanently.

7. How long the treatment period is?

Ans: It will take few sessions to complete the treatment, depending on your body structure, area and the amount of excess fat cells which will be destroyed. You need to consult first and your therapist will tell that how much it will take to complete the whole procedure.

8. Do I have to rest after Cryolipolysis treatment?

Ans: Not necessary, you can go anywhere and live your day as normal which the great advantage of this procedure. But it is suggested to increase your water intake to at least 2 litters/day to help with the fat removal.

9. What would happen if I had Cryolipolysis during my period?

Ans: It is not recommended to get Cryolipolysis during period because it will be very uncomfortable.

10. How long should I wait after childbirth to have Cryolipolysis?

Ans: You have to wait for minimum of 3 months after normal birth of your baby or a minimum of 6 months after C section.

11. Is Cryolipolysis safe if a woman has a fitted contraception coil?

Ans: Yes this is not a contraindication.

12. Is there an age limit?

Ans: Cryolipolysis will not be provided or recommended to anyone under the age of 18. It is the company policy.

13. What can I do at home to help with treatments?

Ans: You need to avoid alcohol and drink plenty of water after your service. Do some exercise to increase your heart rate, and for best results avoid foods that contains carbohydrates.

14. Will people know that I’ve had help to get my new figure?

Ans: As Cryolipolysis is completely a non-invasive procedure, so there is no scars or any surgical marks that you need to recover from. So its not possible for others to assume that you have gone through with Cryolipolysis until you don’t tell them. We are fully committed to ensure your privacy is maintained at all times.

15. Where Can I Get Affordable Cryolipolysis?

Ans: Viva Skin and Laser Clinic in Blackburn offers affordable Cryolipolysis. For any query just call us:

Blackburn – 01254 790444

Preston – 01772 367272